Papier en Stempels

stempelkunst-3Papier

Geen materiaal wordt waarschijnlijk vaker bestempeld dan papier. Stempels zijn dan ook bij uitstek geschikt voor het versieren van wenskaarten, uitnodigingen, geboortekaartjes, tafelschikkingkaartjes, feestverpakkingen, geschenkpapier, enveloppen en nog veel meer. Als het om papier gaat kunt u bovendien kiezen uit verschillende soorten stempels. In dit artikel gaan wij in op de rubberstempel. Rubberstempels worden veel als zelfinktende stempel of als houten stempel verkocht. Voor decoratietoepassingen is de klassieke houten stempel het meeste geschikt.

versierde envelop

Houten stempel

Waarschijnlijk denkt u al snel aan een houten stempel. Inderdaad, een houten stempel is een heel leuk stempel waarmee u gemakkelijk de leukste effecten kunt bereiken. U kunt de stempelinkt variƫren. Er zijn zeer veel stempelkussens in de handel, maar ook een leeg kussen dat u zelf met een flesje stempelinkt drenkt is een veel gekozen oplossing. U kunt leuke regenboogeffecten maken met stempelkussens met verschillende kleuren stempelinkt.

stempelkunst-1

Feest

Wat dacht u van een mooi gedekte tafel voor een feestje of bijvoorbeeld Kerstmis. Bestempel de servetjes, de tafelschikkingkaartjes, het viltje onder de glazen, het wijnetiket of bijvoorbeeld de papieren bordjes en de feesthoedjes voor een kinderfeestje. Alles is mogelijk.

Het leuke van deze versieringen is dat zij leuk, origineel en persoonlijk zijn. Kies bijzondere papiersoorten, handgeschept of bijvoorbeeld hergebruikt papier. Gebruik een enkel stempel of verscheidene die een decoratief randje vormen. Kinderen vinden het vaak heel leuk om mee te helpen, zeker als het om hun eigen feestje gaat.

Zelf maken of kopen?

Stempels kunt u kopen, maar wat ook erg leuk is, is om de stempels zelf te maken. Een aardappel uitsnijden is een klassieke manier om een stempel te maken en werkt heel goed. Ook een opengesneden kool levert een hele leuke afdruk op, experimenteer ook eens met een leuk sjabloon erbij dat u zelf eenvoudig uitknipt. Stempelinkt wordt ook in spuitflesjes verkocht en is zo gemakkelijk aan te brengen.

De Stempelplaats

Bij de Stempelplaats helpen wij u graag verder. Kom bij ons langs, wij verkopen de leukste stempels, stempelkussens en stempelinkten, maar geven ook graag raad over stempeltechnieken en de verschillende stempelsoorten en stempelinktsoorten. Wij hebben vele standaard ontwerpen en kunnen ook snel en eenvoudig uw ontwerp realiseren.