Witching you a ‘stampy’ Halloween!

Het sinterklaassnoepgoed ligt alweer lang en breed in de winkelschappen en de kerstartikelen laten ook (niet lang) meer op zich wachten. Halloween is de lachende derde. Dit griezelfeest begint in Nederland steeds in te burgeren. Op 31 oktober is het alweer zover! Tijd om weer de stempels uit de kast te pakken en aan de slag te gaan met Halloweenversieringen!

Dit duistere, bloederige griezelfeest is qua oorsprong een Keltisch gebeuren. De naam Halloween is afgeleid van All Hallows Eve, wat Allerheiligenavond betekent. 31 oktober was voor de Kelten de laatste dag van de jaartelling. All Hallows Eve kun je beschouwen als oudejaarsavond. Volgens de Kelten kwamen op die dag de geesten van alle gestorven mensen van het afgelopen jaar terug om een levend lichaam in hun bezit te nemen voor het nieuwe jaar. Scary! De mensen legden voedsel voor de deur om de geesten te lokken en droegen maskers om ze af te weren. Dit gebruik smolt als het ware samen met de katholieke Allerzielen waar armoedig geklede christenen de deuren langsgingen om te vragen om krentenbrood, wat destijds zielenbrood werd genoemd. Ierse en Schotse immigranten namen het gebruik mee naar de Verenigde Staten, waar uiteindelijk de hedendaagse traditie is ontstaan: alles wordt uit de kast gehaald om je zo eng mogelijk te verkleden!

halloween                                              (bron: flickr)

Hallo Halloween!
Commercieel of niet, Halloween is voor velen een heerlijk festijn dat lang niet meer alleen in de Verenigde Staten uitbundig wordt gevierd. Vooral de laatste jaren wint deze monsterlijke, bloederige feestdag terrein in ons nuchtere kikkerlandje. Hallo Halloween! De populariteit is te danken aan meerdere factoren. Zo ziet onze jeugd al jaren op tv Amerikaanse televisieprogramma’s en -series voorbijkomen die tijdens de herfstmaanden in het teken staan van Halloween, valt Halloween net in een ‘dooie’ tijd tussen de zomervakantie en Sinterklaas én maken veel winkeliers, pretparken en ondernemingen gretig gebruik van dit commercieel uitermate aantrekkelijke feest. Ook op scholen en bij verenigingen zie je steeds meer Halloween als thema voorbijkomen. Halloween is hot. De duistere kant maakt ons (gek genoeg) blij!

Maak je eigen skull outfit!
Daarom hebben we behalve kerststempels en sinterklaasstempels ook stempels die u kunt gebruiken voor Halloween. Maak met deze ludieke witte en zwarte doodskop uw uitnodigingen voor een Halloweenfeest uniek. Ook zijn deze doodkopstempels geschikt om bijvoorbeeld een t-shirt of overall mee te bedrukken voor tijdens de trick-or-treattocht! We hebben ook speciale inkt in pompoenkleur die geschikt is voor onder andere glas, metaal, keramiek en plastic! Hebt u nog oude potten, vazen of glazen? Stempel ze in Halloweensfeer voor een extra griezelig ‘feestelijk’ effect in uw huis!
Bent u leraar? Beloon uw ijverige leerlingen met deze spookstempel. Laat ze de klas versieren met rafelige linten met doodskopafdrukken of tel de dagen voor Halloween af met deze vintagestempels. Want voor u het weet gaat op een donkere avond de deurbel en staan de spoken, doodshoofden en heksen aan uw deur!

stamps shirt
(bron: flickr)

We witch you a happy Halloween!