Hoe maakt u een lakzegel van traditionele zegellak?

lakzegelsU heeft een lakstempel en traditionele zegellak en nu wilt u een mooie lakzegel maken. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe u dit doet.

Smelten van de lak

Als u een lakstaaf gebruikt dan is het beter de staaf niet rechtstreeks in een vlam te houden. Dit om zwart blakeren te voorkomen en te vermijden dat er zwarte onreinheden in uw gesmolten lak terecht komen. Breek van uw lakstaaf een stuk af (1 cm³). Leg dit stuk zegellak op een soeplepel of een laksmeltlepel en houdt deze boven een kaarsvlam. Wanneer u grotere hoeveelheden zegellak wilt smelten, dan kunt u bijvoorbeeld het laksmeltstelletje gebruiken dat wij te koop aanbieden of  een pan.

laksmeltstelletje

Aanbrengen van de lak

Gesmolten lak is vloeibaar. Giet een hoeveelheid zegellak op de plaats waar u wilt dat uw lakzegel komt. Zorg dat u uw document horizontaal houdt. Zorg ervoor dat de diameter van de aangebrachte zegellak net iets kleiner is dan die van uw lakstempel. zwarte zegellak

Indrukken van de lakstempel

Laat de lak iets afkoelen. Druk vervolgens uw lakstempel stevig en zonder te bewegen gedurende 10 tot 20 secondes in de zegellak, en trek uw lakstempel er weer uit. U bent altijd welkom in de Stempelplaats in Rotterdam, wij helpen u graag.

Heeft u nog geen lakstempel? Kijk eens in de webwinkel van de Stempelplaats hier vindt u alles op het gebied van lakstempels.

lakstempel

 

4 gedachten over “Hoe maakt u een lakzegel van traditionele zegellak?

  1. ik gebruik vaak zegellak maar mijn lak is iets te broos geworden. zijn er producten die ik hier aan kan toevoegen om deze weer iets plastischer te maken? zodat hij niet meteen breekt na het uitharden…

Reacties zijn gesloten.