Duitse degelijkheid: de Reiner numeroteur!

Wanneer documenten gearchiveerd worden, is een code van belang. Middels volgnummers worden de documenten gemarkeerd, zodat ze beter terug te vinden zijn. Dat geldt ook voor coderingen als factuurnummers, ordernummers en productnummers. Een stevige, snelle en betrouwbare numeroteur is dan een onmisbaar item voor op uw bureau.

Een kwalitatief prima stempel hiervoor is de Reiner handstempel. Duitse degelijkheid: deze stevige, metalen, zelfinktende numeroteur heeft zeven draaibare schijven met cijfers van 0 tot en met 9. Met het bijgeleverde pennetje draait u de cijfers naar de gewenste stand.
Wanneer u de inkomende post stempelt, zet u de stempel via de keuzehendel op 0. Op deze manier zet u telkens dezelfde stempel. Volgnummers zijn ook eenvoudig te zetten. De laatste 5 cijfers worden dan namelijk doorgenummerd. Zet u het hendeltje op 1, dan telt de stempel er elke keer 1 bij op. Staat de hendel op 2, dan krijgt u twee identieke stempels, waarna er twee stempels volgen met een oplopend laatste cijfer, daarna weer een tweetal stempels met weer een laatste cijfer dat hoger is, et cetera. De stand gaat tot 4.

handstempel

Onzichtbaar
Ook heeft deze numeroteur de mogelijkheid om minder cijfers te gebruiken. U kunt de cijfers namelijk naar binnen drukken, zodat deze geen afdruk achterlaten. Ze zijn dan op papier onzichtbaar. U drukt simpelweg het handvat naar beneden, draait met het pennetje het betreffende cijfer op het wieltje op het cijfer 0 en drukt het wieltje naar binnen. Zo kunt u ontzettend veel verschillende combinaties maken met nul tot en met zeven cijfers!

Hieronder ziet u een instructiefilmpje.

Datumstempel
Tegenwoordig worden poststukken steeds vaker gedigitaliseerd. Dit levert juridische discussies op over het belang van een datumstempel. Die datum van verzending moet voor de ontvanger goed zichtbaar zijn, evenals de datum van binnenkomst. Dit voorkomt juridische kwesties wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met een bezwarentermijn. Daarom hanteren veel bedrijven de regel dat er pas gescand mag worden wanneer de documentatie voorzien is van een datumstempel. Ook deze leveren wij, te weten de Reiner datumnumeroteur. Net als de Reiner handstempel is deze numeroteur met datumfunctie eenvoudig in gebruik en levert een prima stempelkwaliteit.

Kies uw kleur
Het bijgeleverde stempelkussen van beide numeroteurs  is zwart, maar er zijn ook stempelkussens leverbaar in de kleuren rood, blauw en groen.

Echt een musthave voor op uw bureau!