Inpakfrustraties zat? Pak de plakbandstempel!

Sinterklaas en zijn veelbesproken Pieten zijn gelukkig veilig in Nederland ontvangen. De schoentjes kunnen weer gezet worden en de kinderen tellen al smachtend af tot pakjesavond. Zij hebben hun huiswerk al gedaan: de verlanglijstjes zijn opgesteld. Nu kunnen de ouders aan hun huiswerk beginnen: cadeautjes uitzoeken en aan de slag met inpakpapier, schaar en plakband. Voor de een is het een leuke klus, voor de ander een frustrerende ervaring. Vooral dat gepeuter met plakband is voor velen een vervelende strijd.

Wanneer je mensen vraagt naar hun ergernissen, wordt plakband erg vaak genoemd. Vooral het lospeuteren van het beginnetje en het ‘afscheuren’ van een stukje plakband zijn ergernissen die bijna iedereen wel kent.
Leerlingen ervaren de ‘calamiteiten’ wanneer ze hun boeken kaften, kinderen wanneer ze een knutselwerkje vast willen plakken, volwassenen wanneer ze cadeaus inpakken. Niet alleen thuis, maar ook op de werkvloer kan een rolletje plakband flinke irritaties opleveren. En toch hebben we plakband nodig. Iedereen heeft wel een rolletje in huis of op kantoor liggen om even snel iets te repareren, pakketjes dicht te plakken of om een (aan)tekening op de muur te hangen.plakband                                                     (bron: Pixabay)    

Irritant rotspul
Blogster Nicole beschrijft perfect voor velen het heel herkenbare het jaarlijkse inpaktafereel:
‘… Ik had er echt zin in. Het waren maar drie cadeaus dus het zou zo gepiept zijn. Gewoon simpel sinterklaaspapier, wat plakbandjes erop en klaar. Tenminste, dat was dus de bedoeling. Als eerste het plakband. Wat een irritant rotspul is dat eigenlijk. Het begint al bij het vinden van het beginnetje. Na 5 minuten voelen en pielen heb ik hem dan eindelijk. Dus ik plak hem snel op de rand van de tafel. Mooi. Ik kan beginnen. Omdat ik weet dat het geen doen is om telkens maar 1 stukje plakband te knippen werk ik even voor. Dus na wat geknip hangen er een stuk of 5 mooie plakbandjes naast elkaar. Dan komt uitdaging nummer 2, het plakband van de tafel halen… zorgen dat het niet aan zichzelf vast gaat zitten en op de juiste plek op het inpakpapier plakken. Wat mij overigens ook altijd gebeurt is dat ik met het stukje plakband naar de plek ga waar hij hoort te zitten maar dat hij onderweg dan al iets tegenkomt waarvan hij denkt: Ja! Daar wil ik plakken. Neeeeeeeeee!!!’ (bron: http://www.meisje-eigenwijsje.nl/uncategorized/mijn-sint-cadeau-inpak-frustraties/)

Einde frustratie
Wilt u een eind maken aan die frustratie? Geen gepruts meer met die aan elkaar plakkende stukken? Niet meer op zoek hoeven te gaan naar het begin van het rolletje wanneer u zorgvuldig een stukje hebt afgeknipt? Eindelijk de geschenken voor pakjesavond zonder moeite inpakken en vastplakken? Bestel dan de plakbandstempel!
Zie hieronder hoe dit handige apparaatje het jaarlijkse inpakklusje een stuk fijner maakt:

En u ook op kantoor de nodige frustraties kan besparen:

Op de 30 meter lange rol zitten 825 stukjes plakband. Voor de navulling geldt hetzelfde. Bestelt u de producten voor 12.00 uur, dan worden ze dezelfde dag verzonden!

Succes met het inpakken en alvast een fijne pakjesavond!